Russland anklaget for «gjørme av løgner» i Sikkerhetsrådet

TUSENVIS AV PERSONER ER EVAKUERT og 80 små byer og landsbyer er ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelnenskyj oversvømt idet flommen nedstrøms for Nova Kakhovka-demningen når sine høyeste nivåer i morgentimene i dag. Vannet er nå ventet å trekke seg tilbake med store krefter over de neste fire-fem dagene. Først da vil vi få full oversikt over katastrofen – men det er allerede klart at de evakuerte har mistet både hjem, mat, trygg vannforsyning og levebrød, ifølge FNs nødshjelpsjef Martin Griffiths, som orienterte Sikkerhetsrådet i et hastemøte natt. 

Der ble Russland anklaget for å ha respondert på hendelsen – hvis årsaker fortsatt er ukjent  – med en «gjørme av løgner» av den ukrainske utsendingen. Det var Russland som hadde mest å vinne på at demningen ble ødelagt, mener den amerikanske tenketanken Institute for the Study of War. BBC News/The Guardian

SVERIGES HØYESTERETT har for første gang godkjent utlevering av en svensk PKK-tilhenger til Tyrkia, etter anmodning fra myndighetene i Ankara. Offisielt handler begjæringen om soning av en cannabisdom fra 2014. Mannen selv mener det handler om at han åpent har støttet den kurdiske bevegelsen på sosiale medier. Neste uke har Sverige et nytt møte med Tyrkia om Nato-medlemsskap. SVT/

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.