Russiske partisaner skal stå bak angrep i Belgorod-provinsen

EN GRUPPE SOM BESKRIVER seg som en russisk anti-Putin-milits hevder å stå bak et angrep på grensebosettingen Kozinka ved landsbyen Grajvoron i Belgorod-regionen i Russland, i et raid startet fra ukrainsk side av grensen i går. «Vi er russere akkurat som dere, men skiller oss ut ved å ikke lenger rettferdiggjøre handlingene til kriminelle makthavere og har grepet til våpen for å forsvare vår og deres frihet», heter det i en kunngjøring fra legionen Frihet for Russland. 

Guvernøren i regionen sier åtte personer er skadet i angrepet og at de fleste innbyggerne er evakuert; Kreml melder president Vladimir Putin er informert og at jobben er i gang med å drive tilbake «sabotører». Ukrainske myndigheter avviser at de har ansvar for angrepet og sier det dreier seg om russiske partisaner. The Guardian/BBC News/Kyiv International

PÅ TROSS AV NYE SAMTALER i Det ovale kontor er USAs president Joe Biden og Det republikanske partiets majoritetsleder

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.