Russiske diplomater kastes ut av Danmark – Norge vurderer også utvisninger

UTVISER RUSSISKE SPIONER: Mandag utviste Tyskland og Frankrike 40 og 35 russiske diplomater, og i dag får henholdsvis 30, 25, 15 og 3 russiske etterretningsmedlemmer beskjed om å reise seg hjem fra Italia, Spania, Danmark og Sverige. «Dette er et historisk skritt, men det tas på linje med en rekke andre europeiske land fordi vi ønsker å beskytte vår trygghet og sikkerhet», sier den danske utenriksministeren Jeppe Kofod (S) ifølge Politiken. Han sier utsendelsen skjer i lys av Russlands krig mot Ukraina, men konstaterer også at de 15 har utøvet spionasje på europeisk jord og at Regjeringen vil sende et signal om at slike aktiviterer er uakseptable i Danmark. Moskva varsler gjengjeldelse for utvisningene. Norge vurderer også å utvise russiske etterretningsoffiserer, bekrefter Jonas Gahr Støre. – Det er diskusjoner som skjer i de ulike landene, det er ikke felles vedtak om det. Men det er en reaksjon på det vi ser av en krigføring som er opprørende, og en manglende russisk vilje til å gjøre noe med det, sier Støre til NTB.

TRAFF TANK MED GIFTGASS: Russiske raketter eller artilleri har truffet en tank full av salpetersyre i Rubizhne øst i Ukraina. Gassen siver ut og kan være farlig for den som puster den inn eller får den på huden. Folk i området må holde seg inne. «Effekten er som ved bruk av kjemiske våpen»,

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.