Rakettmål i Ukraina var Wagner-hovedkvarter, sier eksilguvernør

UKRAINSKE RAKETTANGREP med amerikanske HIMARS-batterier skal i natt ha tatt livet av flere i en russisk militærleir i den okkuperte byen Melitopol. Ifølge regionens guvernør i eksil ble komplekset, et tidligere hotell, brukt som hovedkvarter av Wagner-gruppen, den omstridte private leiesoldat-bedriften som deltar i krigen på russisk side. 

Søndag hadde Volodomyr Zelenskyj samtaler med både USAs president Joe Biden og presidentene i Frankrike og Tyrkia, og i sin faste videotale søndag kveld sa ukraineren at det er grunn til å vente «viktige resultater» fra en serie internasjonale eventer denne uka – slik som G7-møtet (se under) og EUs forhandlinger om ny sanksjonspakke. Det finnes ingen tegn til forberedelser på fredssamtaler eller noen løsning på konflikten, og krigen fortsetter med harde kamper langs fronten i Donbas – så seint som lørdag var det nye luftangrep mot ukrainsk infrastruktur.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.