Russisk lekkasje: FSB undervurderte Ukrainas forsvarsvilje

RUSSISK ETTERRETNING OG CYBER: Washington Post har, via vestlige etterretningstjenester, fått tilgang til en stor mengde interne dokumenter fra FSB-enheten som hadde spionasje mot Ukraina som ansvarsområde før invasjonen. Avsløringen gir helt nye opplysninger om hvor feil den russiske etterretningstjenesten tok om ukrainernes forsvarsvilje og -evne i månedene før invasjonen. «Enten klarte ikke analytikerne forestille seg hvor kraftfullt Ukraina ville svare, eller så forsto de og kunne ikke eller ville ikke formidle så nedslående vurderinger til Putin», skriver den amerikanske storavisa, basert på de vestlige tjenestenes konklusjon om materialet.FSB-enheten, som este ut i månedene før invasjonen, skal blant annet ha basert […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.