Runar Søgaard med jobb i høyreekstrem avis: Skriver om transbevegelsen som «perversiteter»

Etter å ha sonet 20 måneder i fengsel for skatteunndragelse og brudd på regnskapslovgivning er den norske kjendisen Runar Søgaard (55) tilknyttet den høyreekstreme svenske nettavisa Svenska Morgonbladet som hovedkommentator. Han vil ifølge avisas egen presentasjon av nyansettelsen skrive tekster om «den usensurerte verden» uten å la seg begrense av «det liberale etablissementets skylapper», og «gjenføde en kristen retorikk i den svenske debatten».

I en av Søgaards første spalter tar den tidligere predikanten fra Kongsvinger, som ble rikskjendis i både Norge og Sverige gjennom sitt ekteskap med artisten Carola Häggkvist på 90-tallet, for seg transbevegelsen. Under tittelen «Transorna och tokstollarna triggade av Alfabetsmaffian» langer Søgaard ut mot at samfunnet, slik han ser det, ikke har omsorg for personer med psykisk uhelse, men istedet oppmuntrer dem til å «utforske, eksperimentere og utnytte perversiteter».

Han gjentar også mytene om at transpersoner ofte er pedofile og «groomer» barn – hjernevasker dem til å akseptere overgrep – ved å «utnytte deres uskyld og forlede deres små sjeler»

– Det uklare og merkelige resonnementet om at man blir født i feil kropp har jeg aldri kunnet akseptere. Når man begynner å stille spørsmål ved både skapelsen og sin egen fødesel er man på utrygg grynn, sier Søgaard til den svenske avisa Expo.

Har kolleger tilknyttet nynazisme

...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.