Riksrevisor: Svært alvorlige mangler i Forsvaret

MANGLER STYRING, SAMHANDLING OG EFFEKTIVT CYBERFORSVAR: Noen av konklusjonene i Riksrevisjonens rapport om IT-systemene Forsvaret bruker i sine operasjoner: 

  • «Forsvarsdepartementet har over tid ikke greid å realisere effektive og sikre informasjonssystemer som understøtter Forsvarets operative evne».
  • «Forsvaret har mangler i evnen til å oppdage og stanse digitale angrep». 
  • «Kommando- og kontrollinformasjonssystemer med ulik teknologi påvirker mulighetene for samhandling».
    (Les det ugraderte sammendraget av rapporten her).

– En av de mest alvorlige rapportene vi noen gang har lagt frem, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Den detaljerte krititikken er sikkerhetsgradert, men problemene revisjonen peker på er en kombinasjon av svak sikkerhet i informasonssystemer, at systemene ikke fungerer sammen og at Forsvarsdepartementets styring er for dårlig. – Det kan få alvorlige konsekvenser for rikets sikkerhet, sier riksrevisoren til VG

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.