Riksdagens forsvarskomité: Kan ikke utelukke angrep på Sverige

ET RUSSISK VÆPNET ANGREP PÅ Sverige kan ikke utelukkes. På tross av at russiske styrker er bundet opp i krigen i Ukraina har militæret evne til å gjennomføre operasjoner på svensk jord. Det er blant konklusjonene i den sikkerhetspolitiske rapporten «Allvarstid», som forsvarskomiteen i Riksdagen presenterer i dag. «Et tydelig signal til Russland. Nå biter vi fra oss med formuleringer som er skarpere enn noensinne», sier en av personene som har deltatt i analysen. 

En annen kilde i komiteen sier det generelle synet er at Sverige har dårlig tid, og at rapporten er et forsøk på å sende et signal til totalforsvarets strukturer om at det gjelder «å ta tak i saker» og bedre landets beredskap. SVT

RUSSLAND HADDE EVNE, mulighet og motiv for å sprenge demningen i Dnipro-elven som forårsaket oversvømmelse og store ødeleggelser i mai. Det viser nye dronebilder og annen informasjon fra Kakhovka. Russland har avvist FNs forespørsel om å få tilgang til flomrammede områder. AP News/NRK

UTENRIKSMINISTER ANTHONY BLINKEN fra USA er i Kina, har møtt landets toppdiplomat Wang Yi, og over to dager deltatt i høynivåsamtaler for å gjenopprette kommunikasjonskanalene som ble brutt etter nedskytingen av en kinesisk spionballong i USA tidligere i år. Det er mulig at Blinken møter president Xi Jinping i dag. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.