«Revolusjon i rettssystemet»: Her er dommene der rusavhengige slipper å sitte i fengsel

Rusreformen ble ikke vedtatt. Likevel viser flere dommer Filter Nyheter har gått gjennom at synet på straff mot rusavhengige tydelig er i endring i domstolene. – Det er intet mindre enn en revolusjon som skjer i rettssystemet. Retten iverksetter en rusreform politikerne ikke har vedtatt, sier advokat Jon Anders Hasle. Selv om domstolene såvidt har begynt å ta mer humanistiske hensyn i narkotikasaker de siste årene, mener Hasle endringene skjøt fart ved debatten om rusreformen denne våren. I stedet for at rusavhengige får straffer som innebærer at de må sone i fengsel, gis flere heller betinget fengsel. Da slipper de […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.