«Resett er ikke media, men en hevngjerrig blogg», sier Høyre-politiker om nettstedet

Abid Raja (V), Kårstein Løvaas (H) og Lene Westgaard-Halle (H).

Debatten rundt Resett hardnet til i forrige uke, etter at flere Twitter-brukere deltok i en løst organisert kampanje for å gjøre bedrifter oppmerksomme på at annonsene deres automatisk dukket opp på ytre høyre-nettstedet via Googles system. Tirsdag ble det kjent at Google ikke lenger vil la nettstedet benytte seg av annonseverktøyet AdSense på grunn av gjentatte brudd på brukervilkårene, noe som ikke knyttes til selve innholdet på siden. Siden starten i 2017 er nettstedet gjentatte ganger blitt kritisert for brudd på Vær varsom-plakaten og hatefulle kampanjer mot unge samfunnsdebattanter, samt spredning av rasisme, muslimhets og terrorhyllest fra både anonyme skribenter og lesere i det forhåndsmodererte kommentarfeltet. Kritikken har ofte kommet fra politikkens venstreside, men de siste dagene har også borgerlige politikere meldt seg på i debatten:

  • - Gjennom vinklinger og innhold byr Resett ofte opp til en dans i kommentarfeltet, som de deretter lener seg tilbake og ser på, sier Kårstein Løvaas, som representerer Høyre på Stortinget, til Filter Nyheter. På Facebook har han omtalt nettstedet som «et kloakksystem».
  • - Det er mange Høyre-politikere som ikke er komfortable med måten Resett opererer på, sier Lene Westgaard-Halle, også hun stortingsrepresentant for Høyre. I sosiale medier har hun skrevet at Resett «spyr ut rasistvås».
  • - Jeg har ingenting til overs for Resett. Samtidig har vi ytringsfrihet i Norge, så Per-Willy Amundsen og Jon Helgheim får gi sin støtte til hvem de vil. Ellers støtter jeg Sveinung Rotevatn fullt ut. Jeg støtter Sveinung i alt han har sag...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.