Republikanske velgere i USA står last og brast ved Trump

DONALD TRUMP HAR ANKOMMET Miami der den historiske tiltalen i dokumentsaken vil bli forkynt ham i kveld, norsk tid, men saken har foreløpig liten innvirkning på ekspresidentens popularitet blant høyre-orienterte i USA. Hele 81 prosent av amerikanere som pleier å stemme på Det republikanske partiet er enig i Trumps spinn om at tiltalen er politisk motivert, mens 43 prosent sier han er deres foretrukne kandidat ved presidentvalget neste år. Trumps mest populære rival, guvernør Ron DeSantis, er bare foretrukket av 22 prosent. 

Politiet er forberedt på kraftige demonstrasjoner i Miami. Det er lagt ned fotoforbud under seansen i retten. Samtidig sier jusseksperter at ingen av forsvarsstrategiene Trump og hans advokater har hintet om, har særlig sjanse til å hindre saken i å til slutt havne foran en jury. Reuters/The New York Times/Washington Post

LEDER FOR TORY-PARTIET og britisk statsminister Rishi Sunak vil sannsynligvis sette foten ned for et eventuelt comeback for Boris Johnson som parlamentsmedlem. Det hevder kilder i partiet etter at Johnson forrige uke gikk av i kjølvannet av Partygate-skandalen. Det brøt ut åpen strid mellom de to etter at Sunak mandag avslørte at Johnson hadde forsøkt å påvirke ham til å utnevne flere av sine allierte til Overhuset. The Guardian

FLERE ER DREPT OG ALVORLIG skadet, og de...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.