Regjeringen sier ja til elektrifisering av gassanlegget på Melkøya

Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Når statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland holder pressekonferanse i velferdsbygget til Equinor i Hammerfest i morgen, er det for å annonsere at de sier ja til å elektrifisere Melkøya. Det skriver Dagbladet i dag.

Arbeiderpartiet har med andre ord vunnet drakampen innad i regjeringen, der Sp har sagt nei til elektrifisering av hensyn til kraftoverskuddet i Finnmark og strømprisene i den nordligste landsdelen. 

Ifølge Dagbladet innebærer avgjørelsen mer utbygging av vindkraft til lands og til vanns, mer vannkraft og en kraftig oppgradering av strømnettet i Finnmark, som Equinor skal bidra til.

Pressekonferansen, som går av stabelen klokka 12 i morgen, er annonsert som et stort kraft- og industriløft for Finnmark.


ALVORLIG SYKE AV E. COLI: Seks personer i Norge har påvist smitte av tarmbakterien e. coli, og to av dem skal ha fått alvorlige komplikasjoner. Det er foreløpig ikke kjent hva som er smittekilden. Fire av de smittede denne gangen er hjemmehørende i Trøndelag, mens en kommer fra Viken, en Vestfold og en Telemark. De er i alderen 5-45 år, ble syke i juli, og ingen av dem hadde i forkant vært på reise i utlandet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Utbruddet er det andre i Norge på bare to måneder, etter at seks fikk påvist smitte i juni (uten at noen ble alvorlig syke). Det er bare to år siden forrige e. coli-utbrudd i Norge.HACKET RUSSERNE: Nordkoreanske hackere brøt seg i fjor inn i datasystemene til et russisk selskap som utvikler missiler og har vært særlig langt fremme i designet av såkalte hypersoniske raketter – våpen som potensielt kan levere kjernefysiske stridshoder i en fart mange ganger lydens; og slik gjøre seg usårbare for luftvern. Det avslører Reuters i dag. Hackerne hadde i fem måneder en bakdør inn til det som kan ha vært noen av russisk våpenindustris best bevarte hemmeligheter. Uten at det kan påvises en sammenheng, annonserte Nord-Korea flere teknologiske fremskritt i egen missil-teknologi i den samme perioden. 

Verken Pyongyang, Kreml eller det aktuelle missilselskapet – NPO Masjinostrojenija – har kommentert opplysningene, som viser at nordkoreanerne ikke står tilbake for å gå etter egne allierte i sin jakt på våpenteknologi. I sommer ble Sergej Sjojgu den første russiske forsvarsministeren som besøker Pyongyang etter Sovjetunionens fall.

  • Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Prøve vårt digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.