Redningsarbeid i jordskjelvrammede Marokko inn i kritisk fase

Jordskjelvet i Marokko. Kart: United States Geological Survey

ARBEIDET FOR Å REDDE overlevende etter jordskjelvet i Marokko fredag går inn i en kritisk fase og beskrives som et kappløp med tiden. Marokkanske myndigheter sier risikoen for å ikke klare å koordinere innsatsen og dermed gjøre vondt verre, ligger bak beslutningen om å bare tillate internasjonal hjelp fra noen få utvalgte land (Spania, Storbritannia, Qatar og De forente arabeiske emirater). Både Frankrike og flere andre land har hjelpemannskaper klare til å reise så snart de får klarsignal. Samtidig er de hardest rammede områdene i Atlas-fjellene så utilgjengelige at det var umulig å få inn tilstrekkelig med hjelp i de kritiske første timene etter skjelvet. 

Over 2100 er bekreftet omkommet, og FN sier over 300 000 mennesker er berørt av naturkatastrofen. AP News/BBC News

USAS PRESIDENT JOE BIDEN har møtt Kinas statsminister ​​Li Qiang på sidelinjen av G20-møtet i New Dehli. Tema for samtalen var stabilitet og tonen var lite konfronterende, melder Biden. Han har bemerket overfor pressen at Kinas økonomiske problemer gjør en invasjon av Taiwan mindre sannsynlig. 

I forbindelse med Bidens Asia-reise og besøk i Hanoi har kommunistpartiet i Vietnam formelt oppgradert landets bånd til USA til øverste nivå i sitt diplomatiske hierarki. Reuters/The New York Times

ETIOPIAS STATSMINISTER kunngjør at Den store etiopis...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.