Raketter skutt fra Gaza, Israel svarer med luftangrep


ISRAEL HAR ANGREPET Gazastripen fra lufta som svar på flere raketter skutt fra det Hamas-styrte området inn mot Israel. De palestinske rakettene utløste flyalarmen sør i Israel, men flere ble skutt ned av luftvern mens andre falt ned enten over ubebodde områder eller før de krysset grensen. Ifølge øyenvitner besto det israelske angrepet av minst 15 missiler skutt fra droner og jagerfly, og ifølge militæret var det rettet mot en rakett-fabrikk under jorden. Det er ikke meldt om skadde på noen side av grensen.  

Krigshandlingene ble utløst av et israelsk raid mot Jenin på den israelsk-okkuperte Vestbredden torsdag, der ni palestinere ble drept, deriblant en 61 år gammel kvinne. Det skal ha vært det dødeligste israelske raidet mot området på 20 år. AP News/Reuters/Al Jazeera

MEMPHIS HOLDER PUSTEN og USAs president Joe Biden anmoder demonstranter om å bevare ro og orden, idet et video-opptak av politidrapet på en 29 år gammel mann er ventet offentliggjort i dag.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.