Putins reise skaper frykt for ny invasjon i Ukraina

STYRKER SAMARBEIDET MED KINA OG BELARUS: Russland og Kina skal sammen avholde en felles marineøvelse i Østkinahavet, tett på japansk og taiwansk farvann. Øvelsen er planlagt å vare fra onsdag 21. desember og til og med tirsdag 27. desember. Det russiske forsvarsdepartementet poengterte i en uttalelse mandag at hovedmålet med øvelsen er å styrke marinesamarbeidet mellom de to landene.

I går møtte også Russlands president Vladimir Putin presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko. Møtet har skapt økt frykt i Ukraina for at Belarus selv kommer til å sende inn sine egne soldater fra nord, mens andre mener det kan være en falsk flagg-operasjon for å distrahere og få de ukrainske styrkene til å omgruppere fra fronten i øst til grensen mot Belarus. BBC meldte i natt at Ukraina øker beredskapen mot den nordlige grensa.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.