Putin lover opprustning etter å ha vunnet forutbestemt valg

VLADIMIR PUTIN SIER HAN vil prioritere å løse utfordringer knyttet til «spesialoperasjonen» i Ukraina og styrke militæret i den kommende seksårsperioden, og advarer mot at en åpen konflikt med Nato-land er «ett skritt unna en tredje verdenskrig» etter å ha blitt gjenvalgt som president i Russland med 87 prosent av stemmene. 

Putin hyller i sin seierstale russerne for sitt sterke samhold og takker samtidig for tilliten etter et valg som verken har vært fritt eller rettferdig: Alle kandidater er godkjent av Kreml, seriøse politiske motstandere er drept eller fordrevet fra landet og kritisk debatt kneblet i statsstyrte medier. Valgresultatet har «ikke den minste sammenheng med realiteten», ifølge Aleksej Navalnyjs tidligere medarbeider Leonid Volkov, og viser hvordan Russland stadig blir mer autoritært, ifølge Nato-leder Jens Stoltenberg

Flere vestlige ledere, deriblant utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og hans britiske kollega David Cameron har særlig fordømt valgavviklingen i ulovlig annekterte områder av Ukraina som et brudd på folkeretten. Det er rapportert om at valgmedarbeidere har gått fra hus til hus, eskortert av soldater, for å sanke inn stemmesedler. BBC News/Reuters/DN(NTB)

ISRAELSKE STYRKER HAR innledet et nytt angrep på Shifa-sykehuset i Nord-Gaza. IDF hevder sykehuset er åsted for en omgruppering av Hamas-krigere. Samtidig gjentar statsminister Benjamin Netanyahu

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.