Putin kaller bro-angrep terror – samler nasjonalt sikkerhetsråd i dag

«DET FINNES IKKE TVIL. Dette var en terrorhandling med mål å ødelegge kritisk viktig sivil infrastruktur» sier Vladimir Putin om eksplosjonen på Kertsj-bruene mellom Krym og den russiske Tamarhalvøya lørdag. Den russiske presidenten klandrer ukrainske spesialstyrker for angrepet på brua, en viktig forsynings-åre for russiske styrker i sør-Ukraina, og samler i dag landets nasjonale sikkerhetsråd for å diskutere responsen. Ukrainske myndigheter har ikke tatt ansvar for angrepet og det er usikkert i hvilken grad tog- og biltrafikken over stredet blir hemmet av skadene. Kreml responderte søndag med å ramme flere sivile områder – 14 ble drept da raketter slo ned i Zaporizjzja. The Guardian/BBC News/New York Times

TYSK POLITI SIER DET ikke er tegn til at fremmede makter sto bak sabotasjen som lørdag rammet togtrafikken nord i landet.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.