Putin jakter Wagner-kollaboratører i egne rekker

MENS WAGNER-SOLDATER OG deres leder slipper unna straffeforfølgelse for 36-timersopprøret mot den russiske militærledelsen, forsøker Vladimir Putin å projisere kontroll ved å straffe alle som bidro til at Jevgenij Prigozjin kunne kapre militære installasjoner og true Moskva med en konvoi av pansrede kjøretøy og tunge våpen. Særlig skal Wagner-gruppas finansiering og kontrakter med forsvarsdepartementet granskes, fortalte den russiske presidenten i et møte med mediefolk i Kreml i går. 

En europeisk etterretningskilde hevder det var «hint» om kjennskap til opprørsplanene i enten russisk etterretning og/eller i militæret. General Sergej Surovikin, som er antatt av amerikansk etterretning å ha kjent til opprørs-planene og tidligere har hatt tette bånd til Prigozjin, er ikke sett offentlig siden lørdag. Avisa Moscow Times skrev onsdag kveld at Surovikin er pågrepet, uten at det er bekreftet fra offisielt hold.

Ingen skal heller ha sett den mektige generalstabssjef Valerij Gerasimov de siste dagene. Gerasimov er en av militærlederne Prigozjin aksjonerte mot. The New York Times/The Guardian/Reuters/DN (NTB)/CNN

77 PERSONER ER ARRESTERT etter nok en natt med uro i Paris og en rekk...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.