PST-overtar dronesakene – sønn av Putin-alliert arrestert i Finnmark

DRONEFLYVNINGER BLIR PST-SAKER: PST overtar all etterforskning av ulovlig droneaktivitet i Norge, opplyser assisterende PST-sjef Hedvig Moe i ettermiddag. Årsaken er at slike flygninger kan være en del av en kartlegging av norsk infrastruktur med tanke på sabotasje, og sakene bør derfor ses i sammenheng. Moe understreker at PST ser på en sabotasjeaksjon som verste-fall-scenario og at det ikke er noe PST ser som sannsynlig per i dag. 

Sju russere er pågrepet i Norge de siste ukene. Den siste, som ble arrestert i Hammerfest i dag og er er siktet for å ha fløyet drone på Svalbard, er den 47 år gamle sønnen til en nær alliert av Putin som har stått på USAs sanksjonsliste helt siden annekteringen av Krym-halvøya i 2014, ifølge The Barents Observer. Han skal selv ha stått fra i russiske medier som motstander av invasjonen i Ukraina. Mannen er ifølge avisa både britisk og russisk statsborger og bosatt i Italia.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.