PST om 2018: Frykter ulovlige våpen blant norske nynazister og radikalisering i Sverige

Falun 1. mai 2017.
Politiets sikkerhetstjeneste frykter økt aktivitetsnivå i den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen» i 2018. Selv om PST mener det «lite sannsynlig» at de vil begå terrorhandlinger, er sikkerhetstjenesten urolige for hva enkeltpersoner kan finne på. Det framgår av den ugraderte, årlige trusselvurderingen som ble lagt fram i ettermiddag.  «Trusselen fra høyreekstremister kommer først og fremst fra mobilisering og rekruttering til Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM). Miljøet har som langsiktig mål å etablere en nasjonalsosialistisk stat og gjør dette gjennom organisasjonsbygging og radikalisering. Til tross for at høyreekstreme organisasjoner så langt ikke har oppfordret til terrorhandlinger i Norge, er vi likevel bekymret […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.