Prisen på «et godt leveår»: Slik prioriterer det norske helsevesenet

Fra avdeling for infeksjonssykdommer ved St. Olavs hospital i Trondheim.
Sykepleiere og leger i Norge er forberedt på det verste: Kapasiteten i helsevesenet kan bli fullstendig sprengt av koronaepidemien. Til tross for at bare 320 personer per nå er innlagt med koronasmitte, har myndighetene allerede tvunget dem til å prioritere: I spesialisthelsetjenesten er planlagte inngrep redusert til «absolutt nødvendig nivå». Men etter hvert som det blir mer synlig hvor mange milliarder det koster med tiltak som demper epidemien, vokser også debatten om prislappen på å hindre at eldre og syke dør av covid-19 – selv om det slett ikke er så enkelt å definere hvem som er sårbare. Politikerne gjør […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.