Prigozjin skal ha gått med på å betale erstatning til ofre for Wagner-opprøret

JEVGENIJ PRIGOZJIN LA I GÅR kveld ut sin første video etter Wagner-opprøret fredag og lørdag. Der hevder Prigozjin at opprøret ikke var noe kuppforsøk, men en protesthandling mot oppløsningen av leiesoldat-gruppa og et forsøk på å straffe militærledelsen som i hans øyne har begått en stor mengde feil under krigen mot Ukraina. 

Ifølge russiske medier skal Prigozjin ha gått med på å betale over 6 millioner kroner i erstatning til familiene til de russiske flygerne som døde da Wagner-gruppen skjøt ned russiske militærfly. Det er fortsatt uklart hvor han oppholder seg.

Kort tid etter Prigozjins oppdatering holdt Vladimir Putin en tv-sendt tale der han sier Wagner-soldatene gjorde det rette i å avblåse opprørs-aksjonen og at de nå har anledning til å la seg innrullere i den regulære hæren eller reise hjem.

USAs president Joe Biden sa i natt at opprøret var en kamp innad i det russiske systemet som Nato ikke hadde noe å gjøre med. CNN/Reuters/NRK/AP News

UKRAINAS PRESIDENT Volodymyr Zelenskyj sier den ukrainske motoffensiven har hatt en dag med fremrykninger i alle sektorer. Han besøkte i går to områder ved fronten. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.