Politirazzia hos nazisten Tore Tvedt – siktet for jødehets i prøvetiden etter forrige dom

Tore Tvedt ved Stortinget i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon i 2018. De andre personene på bildet har ikke noe med Tvedt å gjøre.

Den tidligere Vigrid-lederen Tore W. Tvedt (78) er igjen under politietterforskning for hatefulle ytringer, får Filter Nyheter bekreftet.

Torsdag 20. januar tok politiet seg inn i den kjente nazistens bolig på en gård i bygda Akkerhaugen i Midt-Telemark for å beslaglegge datautstyr som antas å ha vært brukt til å publisere innhold som bryter med Straffeloven § 185, den såkalte rasismeparagrafen.

– Han bestrider skyld etter siktelsen, en siktelse som jeg så langt ikke er kjent med innholdet i, uttaler Tvedts forsvarer, advokat John Christian Elden, til Filter Nyheter.

Så sent som i 2020 fikk Tvedt en rettskraftig dom på 60 dagers betinget fengsel for å ha fremmet hat mot jøder i en lignende sak, og det vil være brudd på vilkårene for prøvetiden hvis de nyere ytringene blir regnet som hatefulle og offentlige i juridisk forstand.

Jødehat-utsagn sendt til mange personer

– Det er riktig at vi torsdag i forrige uke utførte en ransaking som del av etterforskningen av en sak om hatkriminalitet, der en mann fra Midt-Telemark er siktet for ytringer framsatt digitalt. Ransakingen ble gjort for å sikre tekniske bevis, sier tjenesteenhetsleder Sigrid Dahl for politiet i Midt- og Vest-Telemark, til Filter Nyheter.

Politiinspektøren bekrefter at det er snakk om hatefulle ytringer om jøder, og at det dreier seg om både e-poster og innlegg publisert på mannens nettsteder.

– Politiet har fått mange forskjellige anmeldelser knyttet til de samme uttalelsene. Det er såpass mange mott...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.