Politiet etterforsker Johnsons lockdown-fester


SKANDALEFESTER BLIR ETTERFORSKET: Det britiske politiet sier tirsdag at de har innledet etterforskning av fester som skal ha foregått i statsministerboligen Downing Street nr. 10 i London i løpet av pandemien. Nyheten kommer etter en rekke oppslag om selskap som skal ha brutt de gjeldende smittevernreglene mens resten av landet var i lockdown, inkludert når dronning Elizabeth måtte sørge alene over prins Philips død, og der statsminister Boris Johnson selv skal ha deltatt ved flere anledninger. Den nyeste avsløringen gjelder et bursdagsselskap holdt for Johnson i Downing Street i juni 2020. Nestlederen i Labour-partiet Angela Rayner og flere parlamentsmedlemmer har krevd at Johnson må gå som følge av avsløringene.


SØKER ENHETLIG RESPONS: Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz møtes i dag i Berlin for å diskutere hvordan landene kan ha en felles respons til Russland under den pågående Ukraina-krisen. Møtet kommer dagen etter at USA satte 8 500 soldater i beredskap for utrykning i tilfelle Russland skulle angripe Ukraina. Etter et møte med europeiske ledere og USAs president Joe Biden i Brüssel mandag, uttalte

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.