Politi på Kongsberg følte han «måtte gå drastisk til verks»

Dagbladet har gjengitt et avhør mellom Spesialenheten for politisaker og politimannen som er tiltalt for vold i den såkalte Kongsberg-saken. Der kommer det fram at politimannen selv opplevde at han «måtte gå drastisk til verks» og at han følte at han ikke hadde noe annet valg enn å bruke teleskopbatong mot Kevin Simensens (26) kropp og hode. Dette «for å få kontroll og avverge angrep mot seg selv», selv om han ifølge avhørsreferatet forsto at «det kan føre til kraniebrudd og skader»

Den nå tiltalte politimannen skal ha beskrevet kollegaene sine som passive og trege, og sammenlignet Kongsberg med Kardemomme by. VG skrev mandag at politimannens patruljekollegaer er av en annen oppfatning, og at de ikke var forberedt på kollegaens plutselige maktutøvelse. 

Politimannen ble suspendert fra stillingen sin da ledelsen så overvåkningsvideoen fra hendelsen, noe han selv har vært uenig i fordi han mener han handlet i nødverge. Etter klage kom han tilbake i en mindre betrodd stilling som etterforsker.


SETTER INN SOLDATER: Det er demonstrasjoner og uro over hele Pakistan etter gårsdagens dramatiske pågripelse av eks-statsminister Imran Khan. Flere enn 1000 Khan-tilhengere skal være arrestert, og

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.