Sandberg skjeller ut journalister etter antydning om vennetjeneste bak torskekvote

(Skjermdump: Fiskeribladet Fiskaren)

I et videointervju med Fiskeribladet Fiskaren i dag gjorde en åpenbart sinna fiskeriminister det veldig klart hva han synes om avisas dekning av Sandbergs relasjon til torskekvote-mottakeren Rolf-Bjørnar Tøllefsen: Bakgrunnen for den opphetede ordvekslingen er en artikkel med tittelen «Fiskeriministerens venn fikk full kvotepott». Der kobler avisa en nylig instruks fra departementet knyttet til båtlengder - som Tøllefsen ønsket og kunne tjent på - til at han pleier omgang med Sandberg privat. Fiskaren nevner blant annet at Sandberg under et Gran Canaria-opphold i januar var på besøk hos rederen, like før den aktuelle beslutningen, og at Sandbergs kone sitter i samme kommunestyre som Tøllefsen. Både statsråderen og rederen nekter for at instruksen og bekjentskapet har noe med hverandre å gjøre. Sandberg hadde i dag vært på årskonferansen til Sjømat Norge i Bergen da Fiskaren stilte ham nye spørsmål. Det ledet blant annet til flere saftige tirader som denne:

– Hva jeg snakket  om på Gran Canaria? Hva har Fiskeribladet med det å gjøre? Jeg har ikke møtt Tøllefsen før Gran Canaria, jeg har ikke møtt Tøllefsen etter Gran Canaria. Når jeg reiste til Gran Canaria visste jeg ikke hva fiskefartøyinndeling var engang. Hva mer ønsker dere? Dette her er.. altså, det er så latterlig det dere gjør her at dere aner det ikke. Så enkelt er det. Jeg ler bare av det. Det er så latterlig at… Det er altså… Det er så elendig journalistikk at det nærmest burde gått inn i komibøkene, vet du. Det burde gått inn på Journalisthøgskolen som eksempel på elendig journalistikk! (…) totalt ute og kjøre. Det er et angrep på journalistikken.

 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.