Pepperspray, karaoke og småbarn: Her er USA-valgets kleineste reklamefilmer

Da kommersielle fjernsynskanaler gjorde sitt inntog i Norge på åttitallet var Stortinget kjapt ute med å forby reklamefilmer med politiske budskap. Paragrafen består den dag i dag, på tross av internett og selv om den jevnlig er blitt utfordret av politikere som ønsker å se seg selv som stjernen i en propagandasnutt i pausen på «Skal vi danse». I USA har de naturligvis ingen slik sperre, og før tirsdagens kongressvalg er det beregnet at kandidatene vil ha brukt over 4,5 milliarder dollar på reklameplass på lineære tv-kanaler (kabel og broadcast) og 1,8 milliarder online. Blant reklamefilmene som er produsert, finner […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.