På stedet hvil: Norge klarer ikke kutte klimagassutslipp

KLIMAUTSLIPP PÅ STEDET HVIL: På tross av elektrifisering av flere store fabrikker og full stans på gasskraftverket på Melkøya i Finnmark: Norske klimagassutslipp sank i fjor med begredelige 0,3 prosent i forhold til året før. Det viser foreløpige tall fra SSB. Hadde ikke Melkøya vært stengt på grunn av brannen i september 2020, hadde (alt annet likt) Norge økt sine utslipp i 2021 (kraftverket ble nylig satt i drift igjen). Sikkert på grunn av at koronapandemien slapp taket, var utslippene fra industrien opp tre prosent, energiforsyning 4,6 prosent og veitrafikk 3,8 prosent, ifølge NRKs graf. Norge slipper nå ut 4,5 […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.