Overgangsleder utnevnt i kupprammede Gabon

Gabon. Foto: TUBS (CC BY-SA 3.0)

MILITÆRJUNTAEN I GABON har utnevnt sin general Brice Oligui Nguema som overgangsleder etter at president Ali Bongo ble avsatt denne uka. Nguema ble i går båret gjennom gatene i hovedstaden Libreville av triumferende soldater, etter at Bongo publiserte en video fra sitt hjem der han ber tilhengerne sine om å «lage støy» som respons på kuppet. Opptelling av stemmer tyder på at Bongo var i ferd med å vinne forrige helgs presidentvalg i landet da kuppmakerne slo til. 

Juntaen har tatt skritt for å normalisere hverdagen for innbyggerne ved å avslutte en kringkastingsblackout for franskspråklige medier, men samtidig forlenget et portforbud (gjeldende kveld og natt) på ubestemt tid. FNs generalsekretær og Tysklands utenriksminister har føyd seg til fordømmelsene av statskuppet i den oljerike sentralafrikanske staten. AFP/BBC/The Guardian

OVERFOR LÅNGIVERE OG forsikringsselskaper blåste Donald Trump opp verdien av sin formue med mellom 812 millioner og 2,2 milliarder dollar hvert eneste år i tiåret New Yorks statsadvokat har saksøkt ham for forretningssvindel. Statsadvokaten vil fradømme både Trump og hans familie retten til å drive Trump Organization i saken som går for retten allerede i oktober (og er uavhengig av de kriminelle tiltalene som er tatt ut mot ekspresidenten). The New York Times

NOK E...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.