Over 5000 omkommet i flomkatastrofen i Libya

Oversvømte veier etter at stormen Daniel traff den libyske kysten. Foto: Libyske myndigheter.

OMFANGET AV FLOMKATASTROFEN som rammet Derna i Libya søndag, begynner å bli klart for omverdenen: Representanter for regjeringen som styrer øst-Libya melder at det bekreftede antallet omkomne har passert 5300, 25 prosent av bygningene i byen skal rett og slett være borte, mens nødhjelporganisasjonen Røde halvmåne sier mer enn 10 000 er savnet. Ordføreren i byen, som hadde en befolkning på cirka 125 000, forklarer de enorme ødeleggelsene med en svak infrastruktur og at bebyggelsen sto tett i trange gater tett på elva som ble oversvømt da to demninger brast som følge av uværet «Daniel». Øyenvitner beskriver hvordan en voldsom flodbølge skyllet folk som ikke klarte å holde seg fast i hustakene, ut på havet, og arbeidet med å rydde opp alle likene fra såvel sjø som land og under sammenraste strukturer er omfattende. 

Internasjonal hjelp er i ferd med å ankomme, men forsinkes av den vanskelige politiske situasjonen som råder i landet. The Guardian/BBC News/Al Jazeera/Reuters

KRAFTIGE EKSPLOSJONER og påfølgende branner er observert på skipsverftet Sevmorzavod i Sevastopol på Krym-halvøya. 24 personer er skadet, melder de russiske okkupasjonsmyndighetene i byen. Verftet er mye brukt til service og reparasjon av russiske krigsskip i Svartehavet. Russiske statsmedier melder at brua fra Krym til det russiske fastlandet er stengt.

Russiske droner...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.