Over 400 arrestert i nye opptøyer i Frankrike

  • Juli er ikke helt som andre måneder – heller ikke for Filter-abonnenter. De neste fire ukene går Filter KAFFE i dvale, mens våre øvrige nyhetsbrev for abonnenter får lavere frekvens. Du kan imidlertid se frem til klima- og kraftspaltekavalkader, nye utgaver av Filter KONSPI og Filter ANBEFALER, og hvis du abonnerer på papirmagasinet får du spesialutgaven «Russlands andre stemmer» i postkassa. Vi legger siste hånd på det i dag, og kan love deg mye sterk lesning. Kjenner du noen som ennå ikke er Filter-abonnent kan du jo tipse dem om at alle nye årsabonnementer i juni og juli utløser en donasjon til Mediazona, en av de få gjenværende nettavisene som driver regimekritisk journalistikk for det russiske publikummet. Send dem denne linken. GOD SOMMER - med vennlig hilsen redaktør Harald S. Klungveit.


OVER 400 ER ARRESTERT i Frankrike etter den tredje natten på rad med opprør og voldelige protester i kjølvannet av politidrapet på en tenåring i Paris-bydelen Nanterre tirsdag. På tross av portforbud og tidlig stengt kollektivtrafikk har bilbranner, barrikaderte gater og vandaliserte butikklokaler og offentlige bygninger preget flere byer. 40 000 politi – blant dem medlemmer av både politiet og nasjonalgendarmeriets taktiske innsatsstyrker – var satt inn for å møte opprørerne og brukte tåregass blant annet i Paris-distriktet og i Marseille. 

Også i Belgia er det registrert sammenstøt mellom politi og ungdommer som protesterer mot drapet.

Selv om politimannen som skjøt og drepte 17 år gamle Nahel er tatt ut av tjeneste og straffeforfølges, og president Emmanuel Ma...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.