Over 400 arrestert i nye opptøyer i Frankrike

  • Juli er ikke helt som andre måneder – heller ikke for Filter-abonnenter. De neste fire ukene går Filter KAFFE i dvale, mens våre øvrige nyhetsbrev for abonnenter får lavere frekvens. Du kan imidlertid se frem til klima- og kraftspaltekavalkader, nye utgaver av Filter KONSPI og Filter ANBEFALER, og hvis du abonnerer på papirmagasinet får du spesialutgaven «Russlands andre stemmer» i postkassa. Vi legger siste hånd på det i dag, og kan love deg mye sterk lesning. Kjenner du noen som ennå ikke er Filter-abonnent kan du jo tipse dem om at alle nye årsabonnementer i juni og juli utløser en donasjon til Mediazona, en av de få gjenværende nettavisene som driver regimekritisk journalistikk for det russiske publikummet. Send dem denne linken. GOD SOMMER - med vennlig hilsen redaktør Harald S. Klungveit.


OVER 400 ER ARRESTERT i Frankrike etter den tredje natten på rad med opprør og voldelige protester i kjølvannet av politidrapet på en tenåring i Paris-bydelen Nanterre tirsdag. På tross av portforbud og tidlig stengt kollektivtrafikk har bilbranner, barrikaderte gater og vandaliserte butikklokaler og offentlige bygninger preget flere byer. 40 000 politi – blant dem medlemmer av både politiet og nasjonalgendarmeriets taktiske innsatsstyrker – var satt inn for å møte opprørerne og brukte tåregass blant annet i Paris-distriktet og i Marseille. 

Også i Belgia er det registrert sammenstøt mellom politi og ungdommer som protesterer mot drapet.

Selv om politimannen som skjøt og drepte 17 år gamle Nahel er tatt ut av tjeneste og straffeforfølges, og president Emmanuel Ma...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.