Over 10.000 mennesker demonstrerte i Malmö

Bildet er fra demonstrasjoner i Berlin i 2017 da Donald Trump valgte å flytte den amerikanskje ambassaden i Israel til Jerusalem. Foto:Hossam el-Hamalawy / Flicrk.

Over 10.000 mennesker tok til gatene i Malmö for å demonstrere mot Israels deltakelse i Eurovison. Blant dem er klimaaktivist Greta Thunberg. «Igjen leder unge mennesker vei, og viser verden hvordan vi bør reagere» sier Thunberg til pressen. 
Totalt ni personer ble pågrepet. En liten gruppe demonstranter skal ha forsøkt å nærme seg arenaen, men ble omringet av politiet. Flere forsøkte også å komme seg inn i Eurovision Village like før showet startet. Politiet skal ha brukt pepperspray mot demonstrantene som prøvde å ta seg forbi sperringene.
Under Israels opptreden skal det ha vært avmålt stemning. Aftonbladets fotograf som var på stedet sier Israel ble møtt med både buing og applaus, noe som var vanskelig å registrere over TV-skjermen. SVT sier at de ikke sensurerer lyd fra publikum i arenaen, men at det var satt på en såkalt «lydmatte» for å jevne ut lydnivået for TV-seerne. 
Israels statsminister Netanyahu reagerte på demonstrasjonene, og sendte en videohilsen til Eden Golan hvor han ønsket henne lykke til, og at hun kjempet mot en «stygg bølge med antisemittisme». Det var også en mindre demonstrasjon til støtte for Israel. NRK,VG,Aftonbladet.

AMPER STEMING MELLOM BIDEN OG NETANYAHU. Den dårlige stemningen har var en stund, men ble spesielt tydelig da Biden tidligere denne uken bekreftet at USA vil...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.