Prøvde å sette fyr på bil ved justisministerens hus: PST etterforsker alvorlige trusler mot Tor Mikkel Wara

Tor Mikkel Wara. Foto: Justisdepartementet (CC BY-ND 2.0)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i dag satt i gang etterforskning etter at en eller flere personer blant annet har gjort skadeverk med tagging på både privatboligen og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara.

Handlingene, som regnes som alvorlige trusler, ble etter alt å dømme begått natt til i dag.

Det ble tagget både på veggene til huset og bilen like ved.

Samtidig jobber politiet ut fra at noen har prøvd å sette fyr på bensintanken til familiens personbil.

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer på trusselhandlingen, men jeg kan bekrefte at PST har startet etterforskning som gjelder trusler mot myndighetsperson. Etterforskningen er i en helt innledende fase, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Filter Nyheter.

Han bekrefter at PST nå har overtatt saken fra Oslo politidistrikt og regner saken som «alvorlig», men vil ikke gå inn på Filter Nyheters øvrige opplysninger.

Bilen som trolig ble forsøkt påtent, sto like ved selve huset. Særlig siden boligen kunne blitt antent hvis bilen hadde tatt fyr, framstår hendelsen som en av de mest alvorlige trusselhendelsene mot en norsk politiker på mange år.

– Saken har flere aspekter ved seg som gjør den alvorlig, sier Bernsen til Filter Nyheter.

Bilder som en tipser har sendt NRK viser at ordet «RASIST» er tusjet med rød skrift både på panseret av privatbilen og på en husvegg. Filter Nyheter har tidligere fått opplyst at det i tillegg ble tagget hakekors (som også kan ses på som en beskyldning mot Wara).

Det er per i dag ingen grunn til å tro at truslene mot justisministerens privatbolig har sammenheng med bomben som i går ble sendt til politiet i Ski, men PST må samtidig undersøke dette grundig, siden to så alvorlige saker knyttet til justismyndighetene sammenfaller i tid.

Justisdepartementet vil foreløpig ikke kommentere etterforskningen.

– Vi kommenterer ikke sikkerhetssituasjonen rundt statsråden, skriver kommunikasjonsrådgiver Andreas Skjøld-Lorange i en e-post til Filter Nyheter.

De siste to ukene har det vært medieoppmerksomhet rundt Tor Mikkel Waras privatbolig og familie i forbindelse med at videopptak av hjemmet deres var en del av det venstreorienterte teaterstykket«Ways of seeing» på Black Box Teater i Oslo. Justisministerens samboer var blant personene som reagerte sterkt på at privatboligen var filmet i skjul og vist offentlig i denne sammenhengen.

«Det jeg ser fra scenen er skremmende. De stempler mitt hjem som rasistisk, og sprer farlige konspirasjonsteorier som er helt hinsides virkeligheten», skrev samboeren  i et innlegg i VG etter å ha sett forestillingen.

Filter Nyheter kommer med mer.