Prøvde å sette fyr på bil ved justisministerens hus: PST etterforsker alvorlige trusler mot Tor Mikkel Wara

Tor Mikkel Wara. Foto: Justisdepartementet (CC BY-ND 2.0)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i dag satt i gang etterforskning etter at en eller flere personer blant annet har gjort skadeverk med tagging på både privatboligen og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara. Handlingene, som regnes som alvorlige trusler, ble etter alt å dømme begått natt til i dag. Det ble tagget både på veggene til huset og bilen like ved. Samtidig jobber politiet ut fra at noen har prøvd å sette fyr på bensintanken til familiens personbil. – Vi ønsker ikke å gå i detaljer på trusselhandlingen, men jeg kan bekrefte at PST har startet etterforskning som gjelder trusler mot myndighetsperson. Etterforskningen er i en helt innledende fase, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Filter Nyheter. Han bekrefter at PST nå har overtatt saken fra Oslo politidistrikt og regner saken som «alvorlig», men vil ikke gå inn på Filter Nyheters øvrige opplysninger. Bilen som trolig ble forsøkt påtent, sto like ved selve huset. Særlig siden boligen kunne blitt antent hvis bilen hadde tatt fyr, framstår hendelsen som en av de mest alvorlige trusselhendelsene mot en norsk politiker på mange år. – Saken har flere aspekter ved seg som gjør den alvorlig, sier Bernsen til Filter Nyheter. Bilder som en tipser har sendt NRK viser at ordet «RASIST» er tusjet med rød skrift både på panseret av privatbilen og på en husvegg. Filter Nyheter har tidligere fått opplyst at det i tillegg ble tagget hakekors (som også kan ses på som en beskyldning mot Wara). Det er per i dag ingen grunn til å tro at truslene mot justisministerens privatbolig har sammenheng med bomben som i går ble sendt til politiet i Ski, men PST må samtidig undersøke dette grundig, siden to så alvorlige saker knyttet til justismyndighetene sammenfaller i tid. Justisd...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.