Maduro-motstander til Filter Nyheter: – Nå tar de folk hjemme uten arrestordre, vi er alle i fare

Jorge Luis Gonzalez, politiker i Venezuela.

Uroen i Venezuela har økt betraktelig denne uken, etter at presidenten i landet Nicolas Maduro, insisterte på å gjennomføre en folkeavstemning om ny grunnlov, til tross for store protester fra opposisjonen. Natt til fredag er det ventet store demonstrasjoner mot regimet, som siden søndag har fengslet ledende opposisjonspolitikere og slått hardt ned på protester. Årsaken til motstanden mot folkeavstemningen er at regjeringen ikke spør befolkningen om de faktisk vil ha en ny grunnlov. Avstemningen søndag gikk ut på å velge representanter til komiteen som skal lage den nye grunnloven. Alle på listen er personer som står presidenten og regjeringspartiet nær. Opposisjonen på sin side har startet arbeidet med å forme et parallelt regjeringsalternativ.

Økende antall fengslinger

Filter Nyheter har snakket med opposisjonspolitiker Jorge Luis González (42) tirsdag denne uka, to dager etter søndagens valg. Han sitter i kommunestyret i landets nest største by, Maracaibo, i oljeregionen Zulia, en av de statene der protest mot regjeringen har vært sterkest. Han representerer partiet "Primero Justicia" (direkte oversatt: "Rettferdighet først"),  som i dag er i opposisjon til Maduro-regjeringen. Partiet anser seg selv for å være et sentrumsparti i venezuelansk politikk, men beskyldes, som alle andre opposisjonspartier, for å være høyreekstreme av regjeringen. González ble arrestert av etterretningstjenesten SEBIN 11. januar i år, anklaget for å oppbevare og distribuere sprengstoff. Han satt to måneder i fengsel før han ble løslatt grunnet manglende bevis. – Tusenvis av mennesker er blitt arrestert og urettmessig ankla...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.