Oljeministeren vil ikke svare på om regjeringen følger anbefaling om klimarisiko

Kjell-Børge Freiberg (Frp). MONTASJE
  • Denne artikkelen har 17. januar blitt betydelig endret fra første publisering 16. januar. Tittelen «Regjeringen skroter ferske anbefalinger fra oljebransjen» var en for konstaterende framstilling av Freibergs tale, noe som framgår av denne utdypede versjonen med uttalelser fra departementet.
Regjeringen bestilte en rapport om klimarisiko som ble levert til finansminister Siv Jensen (Frp) før jul. Utvalget anbefalte regjeringen å «gjøre gode analyser av klimarisiko, spesielt i petroleumssektoren» (Filters utheving fra pressemeldingen). Årsaken er at staten kan tape store summer på å finansiere leting etter olje som ikke lenger er lønnsom når den er klar til å hentes opp av bakken hvis klimapolitikken lykkes. [caption id="attachment_4618" align="alignnone" width="1100"] Klimarisikoutvalgets pressemelding.[/caption]   «Det (er) aktørene i næringen som er best i stand til å forstå det totale risikobildet. Det gjelder også utviklingen av olje- og gasspriser på kort og lang sikt, og hvordan disse påvirkes av klimapolitikken i de ulike land», sa Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) i sin

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.