Oi, en ekte debatt om krigen på russisk tv: – Umulig å nedkjempe Ukraina

Russiske statsstyrte medier har den siste uka strevd med hvordan de skal forklare tv-seerne at den russiske hæren har gått på store militære tilbakeslag i Ukraina.

Som en sjeldenhet på et russisk debattprogram fikk en politiker søndag 11. september fremsette en rekke negative vurderinger av den russiske hæren. Programmet ble sendt i sin helhet på den Gazprom-eide nyhetskanalen NTV.

– Med ressursene Ukraina har i dag er det fullstendig umulig å nedkjempe dem med de kolonimetodene som Russland fører krig med – med kontraktssoldater, leiesoldater og ingen mobilisering. En sterk hær [i Ukraina] med støtte fra de mektigste landene i økonomisk og teknologisk forstand står imot den russiske hæren.

Den nedslående uttalelsen kom fra den avgåtte Statsduma-politikeren Boris Nadezjdin (59). Medieanalytiker og skribent i The Daily Beast, Julia Davis, publiserte videoklippet på sin Twitter-profil. Videoen har allerede fått 4,6 millioner visninger.

Analytikeren, som har fulgt hva som skjer i russiske debatter over tid, beskriver innslaget som et stemningsskifte i den offentlige russiske debatten.

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1569070513909022720?s=20

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.