Nytt droneangrep mot Moskva – det sjette på rad

SEKS NETTER PÅ RAD er Moskva angrepet av droner. I natt var det en bygning under oppføring sentralt i byen som ble skadet, ifølge borgermester Sergej Sobjanin. Statskontrollerte medier melder at en eksplosjon ble hørt i et forretningsdistrikt 5 kilometer fra Kreml, og har publisert en video av en stor røyksky som stiger til luften fra samme sted. Russiske myndigheter beskriver hendelsen som «nok et forsøk fra regimet i Kyiv på å gjennomføre et terroristangrep». Militæret skal ha skutt ned ytterligere to droner vest i den russiske hovedstaden. En talsmann for USAs utenriksdepartement sier USA verken oppfordrer til eller setter Ukraina i stand til å gjennomføre angrep inne i Russland.

Samtidig er tre personer meldt drept av russisk artilleri nær den øst-ukrainske byen Lyman, ifølge ukrainske myndigheter. The Guardian/BBC News/AFP

VLADIMIR PUTIN TOK TIL ORDE for å utvikle den såkalte Brics-gruppen (Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika) til en handelsblokk for en majoritet av verdens befolkning og «av-dollarifisere» den globale økonomien, mens hans brasilianske motopart Lula da Silva brukte sin tid på toppmøtet i Johannesburg i går på å understreke at Brics ikke var noen motvekt til G7-, G20-gruppen eller USA. Xi Jinping ivrer for utvidelse av blokken, men sier «hegemonisme ikke er i Kinas DNA». The Guardian/

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.