Nyhetssveip langfredag: Ted Cruz angripes med sexrykter og Israel beklager soldat-henrettelse

(Faksimile: National Enquirer)

Lang fredag, passe langt nyhetsbrev:   Dødsmarkenes gjenbruk Det tok nesten 21 år fra Radovan Karadžić (70) første gang ble siktet for etnisk rensning av bosniske muslimer, men i går ble slakteren fra Srebrenica omsider dømt etter ti tiltalepunkter for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten - til 40 års fengsel. I tillegg til nedslaktingen av flere enn 8000 mennesker iSrebrenica i 11.-13. juli 1995 - den verste krigsforbrytelsen siden andre verdenskrig - holdes den tidligere selverklærte presidenten blant annet ansvarlig for serbernes tre år lange beleiring og angrep i Sarajevo som kostet ti tusen mennesker livet. Dommen i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia falt åtte år etter at Karadžić ble pågrepet med sin falske identitet som healer, seksualterapaut og foreleser i alternativ medisin i Beograd. The Guardians utenriksredaktør plasserer dommen i 2016 slik: «Det er bare to tiår siden folkemord sist ble begått på europeisk jord, et ukomfortabelt minne som i stor grad har blitt begravd, på et kontinent som nå iherdig prøver å stanse flyktninger fra mer nylige massemord. Europas dødsmarker er nå improviserte leire for syriske flyktninger. Hukommelsestapet om kontinentets kapasitet for nedslakting vil bli brutt gjennom torsdagens dom i Haag».   Terror-oppdatering Både i Tyskland, Frankrike og Belgia er det torsdag og fredag gjort pågripelser av personer som er direkte og indirekte knytte...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.