Nyhetskavalkade: De 103 viktigste overskriftene siden nyttår

Foto: Marie Lytomt Norum/Filter Nyheter

Det var ikke vanskelig å fylle avis-sidene i 2023, heller. Her er de viktigste nyhetene som skjedde i Norge og internasjonalt mellom 1. januar og 15. juni:


2. januar: To eksplosjoner i boligblokker ryster Stockholm. Det er starten på nok et halvår med et stort antall sprengninger og skyteepisoder i svenske byer. 


2. januar: Kari Elisabeth Kaski sier nei til å bli SV-leder for å prioritere familien. Kirsti Bergstø står dermed uten utfordrere til ledervervet på årsmøtet i mars.


2. januar: Bane Nor «kan ikke love noe som helst» om når Follobanen kan åpne. Den splitter nye milliard-tunnelen sør for Oslo ble stengt en uke etter åpningen i desember på grunn av feil på høyspentanlegget. I februar blir det kjent at det var full skjæring mellom den spansk-italienske entreprenøren AGJV og Bane Nor bare seks uker før banen skulle åpne. Banen blir til slutt gjenåpnet i mars.


Foto: Brookings Institute/Matt Johnson (CC BY 2.0)

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.