Nyhetsbrev torsdag 30. september: Skal Ap og Sp shoppe flertall hos de borgerlige?

SISTE: Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy (66) er i en domstol i Paris dømt for ulovlig valgkampfinansiering – bakgrunnen er at han med vitende og vilje skal ha brukt nesten det dobbelte av det lovlige maksbeløpet på 22,5 millioner euro i et forsøk på å bli gjenvalgt i 2012 (han tapte likevel for Francois Hollande). Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om seks måneders fengsel og en mindre bot, men straffeutmålingen er ennå ikke kjent. Sarkozy, som ikke var til stede i retten torsdag, har nektet for at han kjente til pengebruken. Dommen kan bli anket. Eks-presidenten ble så sent som i mars domfelt for korrupsjon i en annen sak, men har anket denne. RØDGRØNT FARVEL: Drømmen om en rødgrønn flertallsregjering døde på Hurdalsjøen onsdag da SV og Audun Lysbakken trakk seg fra videre sonderinger – oljepolitikken trekkes fram som den kanskje viktigste årsaken (i tillegg til profitt på velferd og skatt), i det flere beskriver 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.