Nyhetsbrev torsdag 30. januar: Høyre lover streng innvandringspolitikk + Allsang i EU + Opposisjonens «ville fekting»

STATSMENN OG KLOVNER: Det ble rørende scener i EU-parlamentet da politikerne fra alle land i fellesskapet samstemte i uhørt vakre «Auld Lang Syne» etter å ha vedtatt skilsmisse-avtalen med Storbritannia onsdag. Belgiske Guy Verhofstadt sa det temmelig godt allerede innledningsvis: «Det er trist å se at et land som frigjorde oss to ganger, som to ganger ga sitt blod for å frigjøre Europa, nå forlater oss». Det ble også tid til høyrepopulisten Nigel Farage og hans narraktige sprell, der han i sin aller siste tale snakket om hvorfor populisme er bedre enn globalisme (fordi «det er i ferd med å bli veldig populært») og sammen med partifellene viftet med bittesmå union jacks, bare for å få lyden kuttet. «That’s it. It’s all over. Finished», sa Farage, før følget demonstrativt forlot salen og sprettet champagnen. Helgens brexit – fredag klokken 23 lokal tid – markerer for øvrig på ingen måte at «alt er over», men heller inngangen til en 11 måneder lang overgangsperiode, der Storbritannia forblir i både tollunionen og det indre markedet, men uten å ha politisk innflytelse. Brexit-tilhengere triumferer allerede over at meningsmotstandernes spådommer om krise og kaos ikke ser ut til å gå i oppfyllelse over natta, men de virkelige prøvelsene begynner nå: Innen nyttår må en ny handelsavtale, samt avtaler på en lang rekke andre områder, være fremforhandlet av Boris Johnson. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.