SISTE: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har tatt ut siktelse for deltagelse i en terrororganisasjon mot moren til den syke fireåringen i al-Hol-leiren i Syria. Kvinnen har tidligere uttalt at hun er klar til å la seg varetektsfengsle dersom hun hentes hjem til Norge sammen med sønnen. Men justisminister Jøran Kallmyr (Frp) mener IS-kvinner slipper for billig unna dersom de ender i norske fengsel: - Da vil de maksimalt kunne bli dømt for deltagelse i en terrorgruppe, og få seks års fengsel. Mens IS er skyldige i folkemord og forbrytelser mot menneskeheten, som ville kunne gi en straff på 30 år, uttalte han til VG i forrige uke.

«UNMATCHED WISDOM»: Det eneste forutsigbare med Donald Trumps utenrikspolitikk er at han egentlig ikke har noen, og at et standpunkt med enorme internasjonale ringvirkninger kan endre seg fra dag til dag. Søndag kveld sendte presidenten sjokkbølger gjennom Midt-Østen og sitt eget forsvarsdepartement da han i en samtale med Recep Tayyip Erdogan så ut til å ha latt USAs kurdiske allierte i Syria i stikken gjennom tilbaketrekning av amerikanske styrker fra grenseområdene i nordøst og et klarsignal til Tyrkia for invasjon.

Så kom reaksjonene fra Trumps egne partifeller, inkludert den lojale senatoren Lindsey Grahamsom omtalte beslutningen som «kortsiktig og uansvarlig» og «en stor seier for Iran og Assad. En stor seier for IS» i et intervju med Fox News. I møte med kritikken tok Trump til Twitter, der han lovet å «totalt ødelegge og utslette» den tyriske økonomien dersom de gjør noe han - i sin «great and unmatched wisdom» - mener er «over grensen» (men uten at presiserte hvor grensen går). Samtidig har Det hvite hus benektet at Trump har gitt Erdogan noe grønt lys for invasjon.

BLOGGMILLIONER: Stiftelsen Human Rights Service, som driver det islamfiendtlige nettstedet Rights.no, kunne i går juble over støtte på 1,8 millioner kroner i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020. Pengene skal komme over en post for «Overføringer til private» under Justis- og beredskapsdepartementet.