Nyhetsbrev tirsdag 8. oktober: Trumps enorme visdom + Millionstøtten til HRS + Tjener inn bompengekrisen

SISTE: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har tatt ut siktelse for deltagelse i en terrororganisasjon mot moren til den syke fireåringen i al-Hol-leiren i Syria. Kvinnen har tidligere uttalt at hun er klar til å la seg varetektsfengsle dersom hun hentes hjem til Norge sammen med sønnen. Men justisminister Jøran Kallmyr (Frp) mener IS-kvinner slipper for billig unna dersom de ender i norske fengsel: - Da vil de maksimalt kunne bli dømt for deltagelse i en terrorgruppe, og få seks års fengsel. Mens IS er skyldige i folkemord og forbrytelser mot menneskeheten, som ville kunne gi en straff på 30 år, uttalte han til VG i forrige uke. «UNMATCHED WISDOM»: Det eneste forutsigbare med Donald Trumps utenrikspolitikk er at han egentlig ikke har noen, og at et standpunkt med enorme internasjonale ringvirkninger kan endre seg fra dag til dag. Søndag kveld sendte presidenten sjokkbølger gjennom Midt-Østen og sitt eget forsvarsdepartement da han i en samtale med Recep Tayyip Erdogan så ut til å ha latt USAs kurdiske allierte i Syria i stikken gjennom tilbaketrekning av amerikanske styrker fra grenseområdene i nordøst og et klarsignal til Tyrkia for invasjon. Så kom reaksjonene fra Trumps egne partifeller, inkludert den lojale senatoren Lindsey Grahamsom omtalte beslutningen som «kortsiktig og uansvarlig» og «en stor seier for ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.