Nyhetsbrev tirsdag 5. oktober: Hadde ikke «råd» til å betale overgrepsofre – skjulte penger i skatteparadis

Marcial Maciel, grunnleggeren av «Legion of Christ», skal selv ha forgrepet seg på over 60 barn.

ENIGE OM SKOLE: Tross relativt mye politisk nedbør de siste dagene, lekker det lite fra regjeringsforhandlingene på Hurdalsjøen Hotell. Nå kan imidlertid flere medier fortelle at Ap og Sp er enige om deler av skolepolitikken, mer spesifikt å droppe kravet om karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanninga. Idéen er å innføre «mer treffsikre» opptakskrav. Ap og Sp vil også stanse den såkalte avskiltingen av faglærere som er utdannet før 2014. «Avskiltingen» er knyttet til den avtroppende regjeringens ambisiøse satsning på videreutdanning av lærere i norsk, engelsk og matte: Før 1. august 2025 må de fylle på med studiepoeng (30 for barnetrinnet, 60 for ungdomsskoletrinnet) for å fortsette und...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.