Nyhetsbrev tirsdag 17. desember: Nå må Corbyn gi svar + Unge Venstre i LOL beef med Politidirektøren

VINNEREN: Boris Johnson er allerede på jobb for å innfri sitt sentrale valgkampløfte om å«få brexit unnagjort»: Den fremforhandlede brexit-avtalen kommer til avstemning senere denne uka, antakelig fredag. Et viktig punkt om overgangsperioden etter brexit 31. januar har kommet til: Det skal ikke lenger være mulig for parlamentet å be EU om en ytterligere utvidelse. Når datoen viser 31. desember 2020, vil altså Storbritannia være helt ute av unionen – selv om en ny frihandelsavtale ikke er på plass. Kritikere har påpekt at det vil ta årevis å fremforhandle en slik avtale, men den konservative regjeringen insisterer fortsatt på at det er fullt mulig. TAPEREN: Tirsdag kveld skal Jeremy Corbyn møte Labours gruppe i parlamentet. Det blir antakelig ikke så hyggelig: Flere Corbyn-kritiske parlamentsmedlemmer er fortsatt rasende for at lederen ennå ikke har bedt om unnskyldning for det historiske valgnederlaget eller beklaget taktikken med å godta Johnsons ønske om nyvalg. Han blir også kritisert for svært topptung valgkampledelse og et radikalt manifest som lignet mer på «a Christmas wish list» enn et politisk program. Motstanderne vil imidlertid få motbør av lederens støttespillere, som mener både brexit, BBC, media generelt  – og i hvert fall ikke Corbyn – har skylda for valgfiaskoen. POLITI VIL STRAFFE: Torsdag legger det regjeringsoppnevnte rusreformutvalget fram sitt forslag til ny ruspolitikk. Men allerede i går gikk politidirektør Benedicte Bjørnland ut (hos

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.