Nyhetsbrev tirsdag 11. februar: Støre om ekstremisme + Hellelands lille portefølje + Valgsjokk i Irland

HARDT UT: «22. juli burde ha vært en vaksine mot ekstremisme. Slik ble det ikke», skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre i dagens VG – her er to temmelig harde passasjer fra kronikken:

  • Om Human Rights Services montasje av Sumaya Jirde Ali og et kakerlakk-lignende insekt: «Det er både patetisk og skremmende. Illustrasjonen ble heftig delt. Kommentarfeltene ble fylt opp av meldinger som viste at publikum hadde oppfattet budskapet: Noen grupper mennesker er ikke mennesker, de er laverestående, ubehagsvekkende dyr. Dehumanisering av en gruppe mennesker som slås i hartkorn med rotter og kakerlakker, har vi sett før: i Nazi-Tyskland og i opptakten til folkemordet i Rwanda».
  • Om «Breidablikk»-karakteren i NRKs 22. juli-serie (Støre nevner ikke Fjordman): «Han insisterer på at det er vanntette skott mellom spredning av konspirasjonsteorier om en «master»-planlagt, muslimsk invasjon, med tilretteleggende femtekolonister på innsiden, og det faktum at en mann har massakrert 77 mennesker med dette som begrunnelse».
VALGJSOKK: Det irske topartisystemet blir erklært dødt etter at venstresidepartiet Sinn Féin til manges store overraskelse utmanøvrerte de to tradisjonsrike sentrum-høyre-partiene Fine Gael og Fianna Fáil, oppnådde 24,5 prosent av stemmene (opp 10,7 prosentpoeng fra forrige valg) og kapret 37 av 160 parlamentsseter i søndagens valg. Sinn Féin ønsker et gjenforent Irland og har historisk sett vært tilknyttet terrororganisasjonen IRA – partiet møtes stadig med beskyldninger om tette forbindelser til organisasjonen eller andre paramilitære grupper, men har gjort det til vane å avvise disse kategorisk. På relativt få år har partiet – ved hjelp av 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.