Nyhetsbrev 1. mars: Solberg ut mot Molde-ordfører – «unødvendig sidespor»

TIL RETTEN: Organisasjonen Nei til EU får likevel lov til å saksøke den norske staten etter at Stortinget for tre år siden tilsluttet seg Acer-avtalen, også kjent som EUs tredje energimarkedspakke. Nei til EU mener at vedtaket om Acer-tilknytning innebærer en så stor overføring av myndighet til EU at det i realiteten skulle vært fattet med tre fjerdedels flertall etter grunnloven. Både tingretten og lagmannsretten har tidligere avvist et søksmål fordi Nei til EU ikke er blitt regnet som part i saken, men nå har Høyesterett kommet til motsatt konklusjon. Samtidig fremholder olje- og energiminister Tina Bru (H) at stortingsvedtaket fra mars 2018 var «fullt ut i tråd med grunnlovens krav»...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.