Nyhetsbrev: Ordførerens sjokk og andre nyheter du bør få med deg i dag

(Dette er webversjonen av et nyhetsbrev du kan få rett i innboksen hver dag). Ideen om likekjønnede ekteskap vinner ny (om enn knøttliten) grunn i Europa, sentral-Italia slapp unna nye jordskjelv uten tap av menneskeliv i går og med få, men spektakulære unntak stiller kristen-Norge seg i for å ta avstand fra predikant Jan Hanvold og tv-kanalen Visjon Norge etter NRK Brennpunkt-avsløringene onsdag. Ellers: «Det føltes som jeg gikk i sjokk. Kroppen ble helt nummen og blodet forsvant fra hjernen (…) Fra før hadde de fratatt meg æren, rollen som ordfører og min politiske karriere. Nå fratok de meg også all min egenverdi». Slik beskriver tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland sin reaksjon da politiet i mai informerte om at de hadde telefonavlyttet henne i drøye tre uker i forbindelse med korrupsjonssaken. Drevland forteller om opplevelsen i boka «Litt privat», som lanseres i dag og der hun «gladelig» innrømmer å ha drevet lobbyvirksomhet på vegne av skipsredere. Etter at Drevland bedyret sin uskyld på en pressekonferanse i fjor sommer, var hun så langt nede at hun «ikke hadde mer igjen å leve for«, men «evnet ikke engang å ta mitt eget liv», refererer

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.