Nyhetsbrev onsdag 9. oktober: Oppdater deg på tre minutter!

TOPP BREXIT-STEMNING: Mandag kveld publiserte tidsskriftet The Spectator et notat fra en Downing Street-kilde som i aggressive ordelag gjorde rede for den britiske regjeringens syn på hva som kommer til å skje videre. Kort oppsummert:

  • Samtalene med EU bryter sammen i løpet av få dager, dersom britene ikke får aksept for sitt forslag.
  • Boris Johnson vil aktivt forsøke å undergrave «Benn Act», parlamentets vedtak om at regjeringen må søke EU om en utsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober.
  • Regjeringen kommer til å «straffe» EU-land som eventuelt stemmer for en utsettelse når det kommer til inngåelse av nye handels- og samarbeidsavtaler.
  • Og tvinge gjennom et snarlig parlamentsvalg, der de konservative kun fokuserer på at landet må forlate EU umiddelbart.
Selv om flere av disse idéene ikke er praktisk gjennomførbare eller bygger på misforståelser av hvordan både Storbritannia og EU fungerer (utskriving av valg krever støtte fra Labour i parlamentet, mens EU-landene må være enstemmige dersom en utsettelse skal bli en realitet - i så fall må Storbritannia straffe dem alle), sier det mye om den litt pressede stemningen internt i regjeringen. Tirsdag morgen briefet en anonym Downing Street-kilde flere journalister på innholdet i Boris Johnsons siste telefonsamtale med Angela Merkel, som ble tillagt uttalelser om at Nord-Irland må bli værende i tollunionen og følge EU-regler til evig tid. Dette ble brukt som påskudd ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.