Nyhetsbrev onsdag 5. februar: Frykter et delt Frp + Kaoset i Iowa + Høie om cannabis

ALLER FØRST: Det er ikke ofte vi deler stoff fra den råfrekke ungdomsavisen Natt&Dag, men dette «Smil&Gift»-intervjuet med Ap-leder Jonas Gahr Støre må du faktisk bare lese– Hoi! FRYKTER DELT PARTI: Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp), som nylig ble nedgradert fra rollen som finanspolitisk talsperson i partiet etter at Sylvi Listhaug kom tilbake til Stortinget, gjør et interessant intervju i dagens Adresseavisen– Jeg er bekymret for at vi deler oss i to retninger: de som vil tilbake i regjering og de som ikke vil det, sier han om eget parti. Selv var Bjørnstad ingen pådriver for at partiet skulle forlate regjering, men forteller at det «bygget seg opp en fraksjon i partiet som ville ut». At mange Frp-medlemmer har gått hardt ut mot regjeringen de siste ukene, kommenterer han slik: – Det er nok en læringsprosess å opptre mer strategisk enn det mange av mine har valgt i det siste. Og videre: – Det har vært for mange rop om omkamper og folk har vært lite opptatt av å ha et godt forhold til Høyre. Nettopp forholdet til Høyre mener Bjørnstad blir særlig viktig i tiden fremover. Han vil tilbake i regjering. Konfrontert med at Sylvi Listhaug har brukt et litt hardere språk enn ham i det siste, sier han følgende: – Det kan godt være vi ser litt ulikt på hvordan de neste årene skal være hos oss. SVEKKET REGJERING: NRK og Aftenpostens første måling etter regjeringsendringene viser at velgerne «form...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.