ALLER FØRST: Det er ikke ofte vi deler stoff fra den råfrekke ungdomsavisen Natt&Dag, men dette «Smil&Gift»-intervjuet med Ap-leder Jonas Gahr Støre må du faktisk bare lese– Hoi!

FRYKTER DELT PARTI: Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp), som nylig ble nedgradert fra rollen som finanspolitisk talsperson i partiet etter at Sylvi Listhaug kom tilbake til Stortinget, gjør et interessant intervju i dagens Adresseavisen– Jeg er bekymret for at vi deler oss i to retninger: de som vil tilbake i regjering og de som ikke vil det, sier han om eget parti.

Selv var Bjørnstad ingen pådriver for at partiet skulle forlate regjering, men forteller at det «bygget seg opp en fraksjon i partiet som ville ut». At mange Frp-medlemmer har gått hardt ut mot regjeringen de siste ukene, kommenterer han slik: – Det er nok en læringsprosess å opptre mer strategisk enn det mange av mine har valgt i det siste.

Og videre: – Det har vært for mange rop om omkamper og folk har vært lite opptatt av å ha et godt forhold til Høyre. Nettopp forholdet til Høyre mener Bjørnstad blir særlig viktig i tiden fremover. Han vil tilbake i regjering. Konfrontert med at Sylvi Listhaug har brukt et litt hardere språk enn ham i det siste, sier han følgende: – Det kan godt være vi ser litt ulikt på hvordan de neste årene skal være hos oss.