Nyhetsbrev onsdag 3. april: Norsk konsul i «slaveri-skandale» + Knusende voldtektsrapport + «Marxist» hjelper May

REAGERER PÅ METOO-FRIST: Arbeiderpartiets nye retningslinjer mot seksuell trakassering skal vedtas på landsmøtet i helgen, men en «foreldelsesfrist» - (i en paragraf heter det at varsler om «hendelser som er avsluttet for mer enn fem år siden» normalt ikke skal behandles av partiet) - vekker reaksjoner: Line Oma og Sunniva Andreassen, de to eneste Giske-varslerne som har stått åpent frem, leverte begge varsler om hendelser som lå mer enn fem år tilbake i tid. «Om 15-åringer utsettes for noe, er det ikke oppsiktsvekkende om de ikke varsler før de er 25, selv om det ideelt sett burde være enklere å varsle så tidlig som mulig», sier Oma til Klassekampen, mens Andreassen påpeker at «det tok flere år før jeg forsto alvoret i det og konsekvensene av hendelsen». Partisekretær Kjersti Stenseng begrunner den nye «foreldelsesfristen» med at det er vanskelig å kartlegge hendelser som går langt tilbake i tid (men poengterer samtidig at det kan gjøres unntak). Oslo Ap har foreslått å øke fristen til ti år. NORSK KONSUL I SLAVERI-SKANDALE: Journalister i Ecuador 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.